Femke Hockx

Mezzo Sopraan

 

Zangles

Femke geeft zanglessen voor beginners en gevorderden in Zeist of bij u thuis in Zeist en omgeving. (Maandag en woensdag: Zeist, Huis ter Heide, Soesterberg, de Bilt, Bilthoven, den Dolder, Bosch en Duin en Odijk.

Dinsdag: Austerlitz, Driebergen, Doorn, Maarn en Odijk. Andere locaties en lesdagen in overleg)


Meer informatie en prijzen vind u op onze nieuwe website klankenkunst.nl


Voor wie

De lessen staan in principe open voor iedereen. Femke heeft ervaring in het lesgeven aan kinderen vanaf 8 jaar, ook geeft zij les aan volwassenen.

Haar specialiteit is klassiek en musical. Omdat de basistechniek voor bijna elke zangstijl overeenkomt, kan je voor elke zangstijl met lessen bij Femke beginnen. Het te zingen repertoire in de les gaat in overleg en is vrij. Femke beschikt over veel bladmuziek in verschillende stijlen.

Ervaring

Femke gaf van 2005 tot 2010 zangels bij de muziekschool in Wijk bij Duurstede. Daarvoor gaf zij tijdens haar studie al les aan huis. In 2007 begon zij met het geven van individuele Werbeck zanglessen aan leden van het Valborgkoor in Zeist. (Werbeck is een speciale techniek binnen de klassieke muziek) Van 2008 tot 2015 gaf Femke zangles bij de Heuvelrug muziekschool in Doorn, waar zij algemene zanglessen gaf toegespitst op de wensen en de mogelijkheden van de student. Vanaf het seizoen 2015/ 2016 richt Femke zich volledig op de lessen binnen haar eigen lespraktijk Klank en Kunst.


Naast privé zanglessen geeft Femke ook een cursussen muziek op schoot. Ook verzorgde zij wekelijks stemvorming bij de repetities van het Valborgkoor in Zeist in de aanloop naar concerten van het Requiem van Saint-Saëns (2011). In 2010 en 2011 werkte zij projectmatig in Groningen met koor en zanglessen vanuit de Werbeck methodiek.Opleidingen

Femke volgde de volgende opleidingen:


Master opleiding klassieke zang

  1. -Conservatorium Utrecht

  2. -Klassieke zang: Eugenie Ditewig

  3. -Musical/ lichte muziek zang: Lieve Geuens


Bachelor opleiding klassieke/ Werbeck zang

  1. -De vrije muziek academie

  2. -Zangdocent: Christiaan Boele

  3. -extra pedagogische vakken in het lesgeven aan kinderen.


Havo voor muziek en dans

  1. -Vooropleiding Conservatorium Rotterdam

  2. -Klassieke zang: Frans Huijts

  3. -Musical zang: Femke Bobbe


Tevens volgde Femke allerlei cursussen op het gebied van: Pedagogiek, muziek- en zangles aan kinderen, interpretatie van oude (barok) muziek en muziek voor kinderen van 0 tot 6


Sinds 2007 is Femke lid van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen.