Femke Hockx

Mezzo Sopraan

 

Actuele informatie en data vind u op onze nieuwe website klankenkunst.nl


Samen met je (klein)kind ben je met muziek bezig. Zingen en spelen is niet alleen reuze gezellig, maar ook goed voor de taal en motorische ontwikkeling.

Aan bod komen allerhande vrolijke en rustige liedjes met instrumentjes, spelletjes en beweging. Natuurlijk zingen we ook liedjes die bij het seizoen horen.

We maken geen gebruik van cd’s of andere elektronische geluiden. De lessen hebben een vaste opbouw en er wordt veel herhaald zodat de kinderen zich vertrouwd gaan voelen met de liedjes.

De liedjes krijg je mee naar huis zodat je ook thuis nog muzikaal bezig kunt zijn. Na de les is er gelegenheid om nog een kopje koffie of thee te drinken.

De cursus wordt gegeven voor verschillende leeftijdsgroepen: Baby’s van 6 maanden tot 1,5 jaar, peuters (bij voldoende aanmeldingen gesplitst in twee leeftijdsgroepen) en kleuters.

Waar en wanneer?

Zeist

Het oude Helicon gebouw, Socrateslaan 22a

Zes zaterdagochtenden

Startdata seizoen 2015/ 2016:

12 september

31 oktober

9 januari

5 maart

21 mei

10:00 Peutergroep

11:00 Peutergroep

Femke staat ervoor open om deze cursus ook in andere plaatsen te verzorgen, we bekijken de mogelijkheden om te starten in Doorn.


Kosten?

Peuter- en kleutergroep: 53,- Euro

Cursussen vinden doorgang bij voldoende aanmeldingen; 5 tot 10 deelnemers. Ouders van consultatiebureau Widar krijgen 20% korting.


Aanmelden?

U kunt zich via de email aanmelden voor deelname. De eerste les van een cursus kunt u tevens zien als oriëntatie les.

info@femkehockx.nl

Baby’s 6 maanden tot 1,5 jaar

In deze cursus doen we schootspelletjes/ bewegingsspelletjes, zingen we liedjes over dagelijkse bezigheden en luisteren we naar instrumentjes. Ook gebruiken we natuurlijk verschillende materialen.

Deze lessen zijn het meest geschikt voor baby’s die bij aanvang van de cursus nog niet kunnen lopen. Baby’s die al kunnen lopen, mogen ook meedoen met de peuter cursus.

De lessen duren 30 minuten


Peuters van 1,5 tot 2,5 jaar

Peuters van 2,5 tot 4 jaar

In deze cursus zijn we lekker met muziek bezig, we zingen liedjes, gebruiken kleine instrumentjes en speelgoed. Ook komen liedjes die bij het seizoen horen aan bod.

De lessen duren 45 minutenElementen uit de lessen:

  1. -leuke liedjes voor deze leeftijd

  2. -bewegingsspelletjes

  3. -kennismaking met instrumentjes

- samen spelenFemke begon met werken met kinderen van 0 tot 5 via MEmorabele MOmenten. Bij MEMO kreeg zij een training om kinderconcertjes te gaan geven. Inmiddels heeft zij al meer dan 50 van dit soort concertjes gegeven op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in Utrecht.

Het geven van concertjes voor deze doelgroep bracht Femke ertoe de kinderen nog meer muziek mee te willen geven. Daarom ging zij zich verdiepen in het geven van muziek op schoot lessen.

In de herfst van 2008 deed zij zwangerschapsvervanging als docent muziek op schoot bij het Wilde Westen in Utrecht. Daar gaf zij muziek op schoot aan 2 baby-, 2 dreumes- en 2 peutergroepen.

In het voorjaar van 2010 viel Femke in als docent muziek op schoot bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Daar gaf zij een cyclus lessen aan twee peutergroepen op maandag ochtend.